Благодарността има мощно позитивно послание. А  когато искрено изразявате благодарност

...
Благодарността има мощно позитивно послание. А  когато искрено изразявате благодарност
Коментари Харесай

Благо Даря на себе си: Техниката, която ще направи живота ви изключителен!

 Благодарността има мощно положително обръщение. А  когато откровено изразявате признателност към себе си, оздравявате душeвността си, изграждате положителни връзки с външния свят и се настройвате единствено за положително. Това е доста потребно. Благодарете си всеки ден.

Каквото е вашето обръщение към този свят, такова ще бъде и отражението му. Тази идея има доста тълкования,като да вземем за пример: „ Каквото посееш, това ще пожънеш “. Това, което даваме,   получаваме в подмяна. Защото природата не търпи празноти и  когато давате положително, то  ще се върне при вас и, евентуално, умножено.

За Силата на благодарността

Благодарност. Благо. Дар … да даряваш берекет. Това не са единствено думи. Това е конфигурация. Благодарният човек е благополучен априори. Не му трябват никакви суетни богатства.

Начинът му на мислене му разрешава да види същността на нещата. И да цени на първо място това, което е заложено в самия него. Вселената знае и утвърждава това.

Благодарност към себе си, това евентуално е, когато даряваме богатства на себе си. Не звучи напълно нормално.

Какво вършим най-често? Подкрепяме ли се или се подлагаме на критика?
Често ли се усещаме недоволни от себе си?
С паника ли чакаме дали другите ще ни одобрят?

И по този начин, ние сме привикнали да потвърждаваме на целия свят, че въобще не сме слаби, че можем да се оправим с всички проблеми. Вкарали сме се в една прекомерно тясна рамка. Страхуваме се да демонстрираме уязвимост, накърнимост.

Ами по какъв начин стоят нещата с поддръжката и благодарността? Как да ги придобием, в случай че са нужни?

Ето едно потребно упражнение за всеки ден:

Стъпка 1. Вземете стъклена ваза (няма значение дали е за цветя или е кристална купа за салата). Трябва да я харесвате. Можете да си извършите и красива кутия

Стъпка 2. Напишете на хартия благодарности за себе си за всички ваши съзидателни дейности и усеща

Например, през днешния ден прочетохте една прелестна книга, помогнахте на остарялата жена да пресече улицата, нахранили сте бездомно кученце или коте. Благодарете на себе си.

Приготвили сте си изискана вечеря и сте й се насладили – благодарете си.

Поставяйте тези листчета във вазата всеки ден и от време на време ги препрочитайте.

А в този момент „ Мелодичност на благодарността за всеки ден. “ Нека тя ви стане табиет.

Купете или съберете на брега 7 камъчета
Купете две необятни вази (важно е да ги харесвате). Камъчетата би трябвало да се вместват в  тях свободно.
Сложете камъчетата в едната ваза.
Сложете вазите в спалнята, тъй че те постоянно да са на пътя ви!
Всяка вечер, преди да си легнете, изваждайте камъчетата от вазата едно по едно и с думи на признателност ги прехвърляйте в другата ваза.
Например: „ В този ден съм признателен на себе си за това, че си направих отлична прическа, погрижих се за себе си! “ и след тези думи прехвърлете едно камъче от цялостната ваза в празната.
Второто камъче ще бъде съпроводено с думите: „ Днес съм признателен на себе си, че направих генерално разчистване. Къщата ми е чиста и комфортна. Хубаво ми е да съм в нея! “

И по този начин, до момента в който преместите всички камъчета в другата ваза.

Създайте си навика да си казвате всеки ден най-малко седем благодарности за това, което сте разбрали, създали, научили, преодолели.

Тази истинска техника оказва помощ да не забравяте за себе си, защото хората, за жалост, са прекомерно съсредоточени върху странични неща и хора, каузи и грижи, като по този начин постоянно не помнят за себе си.

И още нещо: камъните имат способността да гълтам силата на индивида и в случай че започнете да ги взимате всекидневно в ръце и да си казвате благодарности на себе си, те безусловно ще станат „ вълшебни “ и чудесата ще нахлуят в живота ви!

Главното нещо – не бъдете сурови във връзка с себе си: животът така и така е много сложен. Ценете заслугите, достолепията и делата си. И не забравяйте да благодарите на себе си … Благо дарете на себе си. В края на краищата положителното в никакъв случай не е задоволително. И коства скъпо.

И още нещо – не забравяйте всеки ден, да, всеки ден, да благодарите на Бог за това, което имате!

econet

Мирзакарим Норбеков: Задайте си следния въпрос: „ Кой съм Аз? “

 

Представете си: Станали сте сутринта, с изпитание на волята сте се откъснали от леглото и сте полетели! Разперили сте своите благ криле, и … Или сте се събудили, излезли…

Цялата публикация

 

Молитвата на благодарността от Луиза Хей има невероятна мощ!

 

Луиза Хей (1926 – 2017) е създател на повече от 30 книги от известната логика на психиката. Най-популярната й книга „ Можете да излекувате живота си “ е издадена в 33 страни, с общо…

Цялата публикация

Източник: energetika-bg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР